Sex s hanna partanen homo meis

sex s hanna partanen homo meis

. ESS GAY MOBIILI MIES ORKKU

Sex s hanna partanen homo meis

Porn äiti runkkasi äiti porr 9v alstonkuvat jutta urpilaisesta kuvia hämeenkyrö maksullista runkkausta maailman isoimmat penikse kokemuksia anopilta seksi nainen seksiä anopin pillua pano videot monet spermat pilluun vidro kaunis kaveri vaasassa pillu nainen. Mecun Kirjan vuosi Mecu 3 yrs ago. Trainer65 yrittää trainer65 3 yrs ago. Runkkasin maksusta ilmainen teini äitiä panettaa chat seksi. Umpisuoli oireet stressi hiustenlähtö stressi ja monsteri.

Mutta selvästi näiden argumenttien lähtökohta oli hyvin toisenlainen kuin mitä Ryösö viittasi. Voidaankin nähdä että Ryösö Asian kokonaiskuva onkin kiehtova ; Vain harva panteisti kieltää hyönteissyöntiä. Samoin vain harva luonnonsuojeluliikkeen kannattaja ajaa tätä hyönteissyöntikieltoa.

Ryösö vetää näistä kuitenkin kategorisia kuvauksia joissa kuvataan sekä panteismia että luonnonsuojelukieltoa. Vaikka hän on itse asiassa on lähinnä osoittanut sitä miten panteistit voivat olla luonnonsujeluasioiden kannalla. Hän ei edes tilastollisesti kuvaa sitä että tämä olisi yleistä.

Hän kuvaa ideologista oikeaoppisuutta koskevan ideologiasisällön. Jota hän ei sido panteistien tai luonnonsuojelijoiden omiin sanoihin joka tarkoittaa isoa riskiä olkiukottamiseen; Kenties panteistien itsensä ei-kannattaman ideologiasisältöä koskeva teoria muuttuu kategoriseksi totuudeksi eikä Ryösöä kiinnosta sitä miten laajaa prosenttiosuutta hänen teoriansa panteismista kattaa panteisteja itsejään.

Tai se miten laajaa prosenttiosuutta hänen teoriansa luonnonsuojelijoista hänen teoriansa luonnonsuojelijoista kattaa. Tai miten paljon näihin ajatuksiin on viitattu panteistien ja luonnonsuojelijoiden kirjoissa. Tämä on tärkeää koska ainakin puhuessaan evolutionismista Ryösö nostaa esiin sellaisia asioita joita en koe kannattavani. Enkä koe tuntevani ketään joka olisi evolutionisti joka kannattaisi niitä. Olkiukottamisen mahdollisuus onkin tässä kohden luja.

Hän ei sitaatein ja tilastollisin todistein liitä ilmiöitä yhteen. Kun hän analysoi muiden ihmisten maailmankuvia ja niiden sisältöjä, Ryösöllä näyttää olevan hyvin suuri halu ohittaa heidän sanomansa asiat.

Heitä ei kuunnella heidän omista ideologioistaan. Ei mitä mieltä he ovat ja miksi ovat. Sormella osoittava analogiat näyttävät olevan kaiken ytimessä. Ryösön näkemys nivoutuu myös siihen miten hän määrittelee uskonnon. Tämä nivoutuu videoon jonka argumenttirakenteen olen videoinut jo aiemmin.

Virheet jotka RYösö tässä tekee ovat juuri samat kuin siinä kritisoidut. Karkeasti; Uskonto tarkoittaa useilla tietynlaisia teistisiä oppeja joissa on ajatus siitä että jokin eettinen mekanismi kostaa pahat teot.

Ryösö käyttää epämääräisempää uskonnon kuvaa jossa lähes mikä tahansa on uskontoa heti kun se ottaa kantaa asioihin joita Ryösö pitää uskonnollisina.

Ryösö joutuu valitsemaan uskonnon määritelmistä mahdollisimman laajan, epätäsmällisen jotta se toimisi. Hyviä teorioita kuvaa se, että teoria rajaa tarkasti hyvin suppean tapahtumajoukon kaikista mahdollisista. Ja sitten jotenkin tähän spesifiin juttuun osutaan kerran toisensa jälkeen vaikka toisenlaisia voitaisiin kuvitella. Tämä on toki tuttua nykyajan konservatiiveilla. Esimerkiksi nähdään että maailmanloppukertomukset ovat uskonnollisia ja että ilmastonmuutokseen uskovat ihmiset jotka haluavat tehdä päästörajoituksia toistavat näitä uskonnollisia kertomuksia ilman Jumalaa ja että siksi kysymys olisi ilmastouskosta.

Tosiasiassa voitaisiin ajatella että uskonnon sijaan nämä ihmiset olisivat utilitaristeja jotka pitävät ilmastonmuutosta todellisena ilmiönä ja haluavat estää siihen liitetyt ongelmat, massatuhot ja kuolemat.

Ja että tämä ei ole samaa kuin uskonnollisuus. Samoin kuin säätieteilijää joka ennustaa tyypin 4 tornadoa ja siihen liittyvää veden nousua ja kaupunkia uhkaavaa tuhotulvaa ei pidetä maailmantuhon profeettana vain siksi että jostain löytyy uskonto joka korostaa tuhotulvien ja myrskyjen roolia jumalisen koston välineenä.

Ja että tilanne ei muuttuisi uskonnoksi vaikka ilmastonmuutos — tai sääennuste — olisikin ensi viikolla tieteellisesti virheelliseksi paljastuva.

Mutta tämä osio palautuu siihen analogiamyllyyn. Ei vaikka tunnetusti minimivaatimus asialliselle kritiikille on kritiikin kohteen tunteminen ja kritiikin kohteen argumenttien ja ajatussisältöjen kuvaaminen juuri sillä tavalla kuin tämä heillä on. Ryösö ei kuvaa ihmisten ajattelua ja löydä niistä perususkomuksia vaan hän väittää tietävänsä keinon tietää mitä ihminen todella tarkoittaa ja ei tarkoita. Tämä on toki perinteikästä ; Kristityt ovat hyvin usein väittäneet ties keistä joiden kanssa ovat erimielisiä ties mitä olkiukkoja.

Näiden toistelu on sitten tehnyt näistä uskovaisten keskuudessa ikään kuin aidosti tosia. Kuin valehtelu ja vääristely muuttuisi Tästä oireellista on se että jos joku luo erilaisen perustelurakenteen hän kutsuu sitä akateemisilla termeillä kikkailuksi. Jostain syystä sivistyssanakikkailu on kuiteknin aito ja tosi kuvaus jos se johtaa Ryösön näkemykseen siitä että kaiken takana on nimenomaan uskonnollisia uskomuksia. Jota ei tosiasiassa voi johtaa edes siitä että foundationalismi olisi tosi.

Toki RYösö tässäkin maailmankuvallisesti taustaolettaa foundationalismin koska se on välttämätön ehto sille että hänen väitteensä olisi uskottava. Mutta valitettavasti foundationalismi on välttämätön mutta ei riittävä ehto. Se että foundationalismi on tosi ei tarkoita että juuri uskonnolliset foundantit olisivat tosiasiassa kaiken takana. Joissa se että hän voi keksiä jonkin, minkä tahansa, yhteyden jossa kuvataan miten oikeaoppinen uskonnollinen voisi kannattaa samoja johtopäätöksiä muuttuu kategoriseksi väitteeksi siitä että kaikilla olisi nämä näkemykset eikä muunlaiset olisi mahdolisia.

Hän uskoo että pelkkä kasa useita esimerkkejä toimisi. Hän ei muista tai huomioi vastaesimerkkimahdollisuuksien voimaa. Ryösö keksii miten uskonto voisi liittyä johonkin tai miten jostain maailman lukuisista uskonnoista edes yksi olisi jotenkin jollain tavalla analoginen jonkin kritiikin kohteen kanssa.

Mutta hän ei tee sitä minkä hänen väitteensä vaatisi. Ryösö kun ei yritä todistaa että uskonnolla voidaan selittää mitä tahansa. Hän väittää että kaiken takana on uskonto. Tämä vaatisi narraatioiden luomisen sijaan sitä että hän todistaisi miksi on loogisesti ja psykologisesti mahdotonta olla muuta kuin uskovainen. Ryösö laskee uskontoa sisään analogeilla. Mutta ei todista mitään mahdottomaksi.

Ja tämä on syvin ongelma. Mielestäni Ryösö on otettava vakavasti vasta kun hän osoittaa ilman maailmankuvallisia taustaoletuksia että uskonto on pakollinen taustaoletus kaikessa. Koska se on se mitä hän väittää. Oman perusväitteen todistaminen — eikä keskustelun hämärtäminen sillä että red herringillä johtaa keskustelua siihen että uskonnoilla voidaan rakentaa uskonnollinen perusteluketju jolla tulee samoja loppupäätelmiä aivan minkä tahansa yksittäisen mielipiteen kanssa — olisi rationaalisen keskustelun lähtökohta.

Olen tiedostanut että Ryösön kohdalla tämänlainen odotus on kertakaikkisen tarpeetonta optimismia. Ryösön teoria kaiksita ihmisistä onkin tässä mielessä hauska; Se kuvaa selvästi häntä itseään. Hänen uskontonsa sävyttää kaiken mitä hän ajattelee. Valitettavasti tämä ei tarkoita että kaikki ihmiset olisivat samanlaisia asiattomia moukkia.

Kaiken lisäksi Ryösöllä onkin itse asiassa kaksoishaaste; Kun hän sanoo että ateistit ovat uskovaisia hän joutuu korostamaan sitä että ateisteilla olisi kokonainen maailmankatsomus joka määräisi paljonkin asioita.

Nämä asiat tekisivät ateismista maailmankuvan sitä kautta että se ottaa kantaa ja selittää ympäristöä. Toisaalta Ryösö kuitenkin korostaa että ateismi ei ole tämänlainen. Hänen kirjoitustensa toinen teema on että ateismi olisi latteaa. Siitä puuttuu hänen mielestään nimenomaan kyky antaa näitä vastauksia. Tässä kohden korostuvat ateismin nihilistisyys ja arvotyhjiöys, joka ei ota juuta tai jaata kantaa moniin moraalikysymyksiin. Mutta jostain syystä kun ateismista tehdään uskontoa, niin tässä vaiheessa ateismi ottaa kantaa hyvin moniin asioihin.

Tämä jännite Ryösön eri tekstejen kanssa kertoo että hänellä on kritiikkinsä kohteena kaksi keskenään ristiriitaista ateismia. Kun kaikki aiemmin sanottu on kaivettu, on selvää että mikä tähän on syynä. Toisaalta hänen kritiikkinsä on täynnä erilaisia väitteitä jotka ovat hänen mukaansa ateismin ydinliemiä.

Näistä päästään siihen että ateismilla olisi pakko olla paljonkin vastauksia. Ja ryösö pitää niitä latteina koska hän ei pidä tai arvosta niiden sisältöjä. Eli hän halveksii niitä kannattavia ihmisiä. Tämä on helppoa huomata. Individualismia kutsutaan konnotaatioiltaan pejoratiivisilta synonyymeilta. Koska tätä kautta argumentaatioon saadaan livautettua mukaan epäargumentatiivista sisältöä, asenteita. On selvää että tämä on maailmankuvallista ja tätä kautta se voitaisiin ohittaa aivan kuten Ryösö itse ohittaa järkevyyden kaikista niistä ateistien mielipiteistä joita hän itse kutsuu maailmankuvallisiksi.

Tässä voidaankin huomata se miten Ryösö edustaa samaa jäsentelymaailmaa kuin Tapio Puolimatka. Tämä ei toki ole yllätys. Ryösö tunnetusti siteeraakin Puolimatkaa usein hyvin arvostavalla asenteella. Tämän ajattelun ytimessä on halveksuminen maailmankuvallisuus -termiä mahdollisimman monessa yhteydessä käyttämällä.

Tätä tehdään koska ei haluta korostaa että ei ole olemassa pluralismia ilman tietorelativistista argumentaatiopohjaa. Ja tiettyjä kikkoja halutaan käyttää ilman että tuodaan uskottavuutta väärille poliittisille tahoille. Puolimatkalla onkin hämmentävä kaksoisstandardi joka kattaa kaiken hänen tekemänsä työn. Se tekee hänestä läpitunkevalla tavalla sisäisesti ristiriitaisen.

Puolimatka kannattaa Plantingan warrant -ajatusta jossa korostuu positivistinen tieto-optimismi. Mutta muutoin, esimerkiksi ID -myönteisissä lausunnoissaan, hän kyseenalaistaa tietoa ja vetoaa siihen että demarkaatiokriteereille ei ole saatu mitään mittaa ja ties mitkä tieteen vaateet ovat maailmankuvallisia.

Kun Ryösö ja Puolimatka puhuvat uskonnosta he korostavat kuin se olisi fakta. Jos tämä olisi mahdollista olisi tietenkin saavutetti keino saada objektiivista tietoa tavalla jossa me tiedämme sen olevan objektiivista tietoa. Jos tämä on olemassa, meillä olisi ei-maailmankuvallinen demarkaatiokriteeri. Ja sen jälkeen tieteen demarkaatio-ongelma olisi ratkaistu eikä maailmankuvallisuus olisi enää relevantti näkökulma. Ryösö ratsastaakin tässä kahdella menetelmällä jotka ovat keskenään ristiriitaisia.

Josta päästään siihen jännittävään asiaan mitä me filosofiassa tiedämme; Erilaisia tulkintoja ja maailmankuvia on ja niitä voidaan pitää intellektuaalisesti perusteltuina järkevien ja rationaalisten ihmisten mielipiteinä.

Ne ovat sisäisesti ehyitä ja ristiriidattomia. Nämä ovat tulkintoja joiden parissa voi olla maailmankuvallista rationaalista mielipide-eroa. Mutta jos maailmankuva on sisäisesti ristiriitainen se ei kuulu tähän joukkoon. Joku voisi sanoa että tämä tarkoittaa että ne ovat epätosia. Mutta tosiasiassa analyyttisempi filosofi voisi sanoa että se mahdollistaa senkin että jos nämä maailmankuvat ovat tosia, ne vaatisivat sen että logiikka, järki ja rationaalisuus eivät olisi keinoja totuuteen.

Ne ovat tässäkin mielessä irrationaalisia. Ryösö on asenteellinen ja argumentaatioltaan hyvin heikko. Hän kenties pitäisi parempia argumentteja pelkkänä asian peittelynä ja hämäämisenä. Toisaalta hän kyllä käyttää tätä samaa kapulakieltä yrittäessään selittää että ympäristöliike on, paitsi sellainen että siihen voi päätyä New Age -ajatuksisat niin myös sellainen että siihen voi päätyä vain New Agelaisista ajatuksista.

Tämä on siitä kätevää että on selvää että hänen oma maailankatsomuksensa antaa hänen omassa päässään hänelle erityisen vallan. Vain Ryösö voi ottaa kantaa omaan vakaumukseensa. Mutta jotenkin hän itse kykenee sanomaan mitä toisten maailmankuva pitää tai ei pidä sisällään. Tämä tekee hänestä halveksuttavan ihmisen jonka kanssa argumentointi on mahdotonta ja joka ei siksi esimerkiksi ansaitsisi tätä vlogausta kritiikikseen. Olisi syytä pitää älyllisen keskustelun minimitaso jonka alapuolella oleva ei olisi edes hymähtelyn arvoista.

Ihmisen ympäristössä on monenlaisia asioita. Näistä uskonto on vain yksi. Uskonnon maailmankuva on vieläkin suppeampi kuin kommunistien — kommunistien joista en agnostisena evoluutioteorian kannattajana pidä yhtään.

Kysymys ei voi tässä olla siitä että uskonto on joskus partikulaarissa tilanteessa Ryösöstä suhteessa sieluun ja Henkilökohtaisesti tunnettuun Jumalaan. Koska suurimmassa osassa uskonnoista kyse ei ole tästä. Vaan siitä että ihmiset ovat maailmankuvallisten foundanttejen varassa, nojaamassa perususkomuksiin.

Jotka ovat oppineet kotoa uskonnollisessa kasvatuksessa. Kirja, jossa on yli sivua Intohimoinen Charlotte Brontë Kirja, joka pelottaa sinua kts. Kirja, joka kertoo jonkin alkuperäiskansan jäsenistä tai kulttuurista, esim. Saamelaiset sekä Saamelainen kirjallisuus Suomessa -artikkeli Kirjasammossa Kirja, joka kertoo henkilöstä, joka on eri sukupuolta kuin sinä Jännityskirja tai dekkari kts. Murhamaraton sekä Jännityskirjallisuus-genre Kirjasammossa Kirja, jota kirjaston henkilökunta suosittelee sinulle Lista on napattu täältä http: Voi ei, sakirmo 3 yrs ago.

Onneksi pikavilkaisulla näyttää siltä, että suunnilleen 35 sopivaa löytyy jo omasta hyllystä, ettei tartte ainakaan kirppareita lähteä kiertämään! Ensimmäinen siemaus olutta http: Salmon Fishing in the Yemen http: Me tarvitaan uudet nimet http: Sinisten ympyröiden mies http: Shadow of the silk road http: Kiihkeä, palava katse http: He eivät tiedä mitä tekevät http: Millenium-trilogia 26 a Miehet jotka vihaavat naisia http: The Tiger's Wife http: Kehon viisaus ja mielen High tide in Tuscon http: Kirja, jonka henkilöistä kaikki eivät ole ihmisiä 9.

Piikun kirjavuosi Piiku 3 yrs ago. Kirja, jota ystäväni on suositellut minulle 35 Kakola-Vankilan tarina http: Saldo siis tässä kohtaa Minäkin yritän sutti 3 yrs ago. Mitään en lupaa, mutta kun heti näin alkuvuodesta pääsee aloittamaan voin onnistuakin. Lista näyttää siltä että, ei pitäisi olla mahdoton tehtävä: Tämä kuulostaa Flower78 3 yrs ago. Nyt sitten vaan suunnittelemaan vuoden luettavia kirjoja.

Tavoitteeni on 35 kirjaa, lisäilen tähän sitä mukaa, kun saan jonkin luettua. Kaikkiin kohtiin sopivia kirjoja ei edes löydy omasta hyllystä. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin Johanna Holmström: Kirja, josta on tehty elokuva Niccoló Ammaniti: Minä en pelkää http: Vuonna julkaistu kirja Antti Tuomainen: Kirja, jonka kirjoittaja oli alle vuotias, kun kirja julkaistiin Eve Hietamies: Huomenna on paremmin http: Kirja, jonka nimi on yksi sana Pekka Hiltunen: Viha, ystävyys, rakkaus http: Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle Lisa O'Donnell: Kabulin tyttöjen salaisuus http: Sellainen suosikkikirjailijasi kirja, jota et ole aiemmin lukenut Anna Jansson: Tositapahtumiin pohjautuva kirja Gaute Heivoll: Etten palaisi tuhkaksi http: Kirja, jonka lukemista olet harkinnut jo pitkään Haruki Murakami: Yli vuotta vanha kirja E.

Ei appelsiini ole ainoa hedelmä http: Muistelmateos tai elämäkerta Kuningatar Noor: Kirja, jonka pystyt lukemaan päivässä John Steinbeck: Syntymävuonnasi julkaistu kirja Matti Yrjänä Joensuu: Harjunpää ja pyromaani http: Kirjatrilogia Erik Axl Sund: Nuorille tai nuorille aikuisille suunnattu kirja Salla Simukka: Punainen kuin veri http: Kirja, jonka nimessä on väri Piper Kerman: Orange is the new black - vuosi vankilassa http: Sarjakuva-albumi tai -romaani Nemi 8: Elämäntaito- tai self-help-kirja Elaine St.

Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat kotikaupunkiisi tai -kuntaasi Mikko Rimminen: Kirja, jonka nimessä on numero Natascha Kampusch: Kirja kirjailijalta, jonka nimikirjaimet ovat samat kuin sinulla Helena Sinervo: Tulevaisuuteen sijoittuva kirja Emmi Itäranta: Kirja, jonka kirjoittaja oli yli vuotias, kun kirja julkaistiin Maeve Binchy: Seitsemän talvista päivää http: Kirja, jossa on yli sivua Katherine Pancol: Krokotiilin keltaiset silmät http: Hauska kirja Jouni Paakkinen: Kirja, joka kertoo henkilöstä, joka on eri sukupuolta kuin sinä Qais Akbar Omar: Yhdeksän tornin linnake http: Murhamaraton sekä Jännityskirjallisuus-genre Kirjasammossa Anna Jansson: Kirja, jonka henkilöistä kaikki eivät ole ihmisiä Kirja, jota ystäväsi on suositellut sinulle Kirja, jota äitisi rakastaa - ei onnistu Kirja, joka sinun piti lukea koulussa, mutta et lukenut en muista jättäneeni mitään lukematta Niksu 3 yrs ago.

Laitan tähän kaikki numerot mutta pääasiassa 35 on tavoite. The Lost Art of Gratitude http: La Dolce Vita - Samppanja http: Dead in the Family http: Missä kuljimme kerran http: Therese ja Isabelle http: Ne jotka jäävät http: Vihreän härän jumala http: How I live now http: Sex, Lies and Vampires http: Aches and Pains http: The Distant Hours http: The Good Husband Guide; 19 tips for domestic bliss http: The Day of the Locust http: Dead and Gone http: The mammoth book of best new manga http: Suntiotar selvittää sotkun http: The Baby Sitter http: Tavoitteeni on lukea 50 kirjaa tai 52, koska yksi kohta on trilogia.

Seuraamisen helpottamiseksi listanumero on tässä ensin. Ne eivät siis tule näkyviin lukemisjärjestyksessä. Toivottavasti tämä ylituomarille sopii. Luin ne kaikki, ja vähän yli. Samalla tämän haasteen suorittamisesta tuli uudenvuodenlupaukseni.

Etenemistä voi seurata myös täällä: Luin juuri yön tunteina tämän vuoden ekan kirjan kirjailijalta, johon en aiemmin ollut tutustunut. Se pääsee starttaamaan haasteen, jonka otan ilolla vastaan: Musiikkia ja politiikkaa - Esseitä Wagnerista Sibeliukseen 1 http: Gabrielin lahja 35 http: Oskari ja näkymätön ystävä 23 http: Mustaa kahvia, keksinmuruja 22 http: Ahdas frakki ja muita novelleja 7 http: Hiljaiset päivät Nigellan lumoissa 11 http: Reykjavikin yöt 8 http: Näkymättömät kalterit - Elämä kahden kultturin välissä 33 http: Sinisten ympyröiden mies 28 http: Viivi ja Wagner - Parisuhteellisuusteoria 30 http: Why Don't Penguins' Feet Freeze?

Ikimetsän sydän 43 http: Sotilaan tarina 4 http: Lasten ristiretki 32 http: Wenla Männistö 17 http: Likkoje jutui 36 http: Kuka pelkää noitia 29 http: Cats Are Weird and More Observations 5 http: Neljäs uhri 34 http: Tapahtui kerran San Franciscossa Kiltteydestä kipeät 31 http: Hannes - Simo-sedän salatut eläimet 47 http: Linkolan soutajan päiväkirja 48 http: Nenänkaivuun nautinto - Tekniikat kautta aikain 42 http: Jotenkinhan tämä tuli läpi rämmittyä, vaikka paria kirjaa ennen loppua melkein luovutin, kun ajattelin, etten ehdi kuitenkaan.

Ei kun sitten vaan seuraavan vuoden haasteeseen Da Vinci -koodi http: Vuonna julkaistu kirja 4. Isoja ja pieniä http: Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle 9. Pienin yhteinen jaettava http: Kani nimeltä Jumala http: Rexi on homo ja opettajat hullui! Nimeni on Luz http: Ja vaihtoehdoksi tarjotun Bo Carpelaninkin olen lukenut. Nuorille tai nuorille aikuisille suunnattu kirja Koskinen ja taikashow http: Kirja, joka on kielletty jossain päin maailmaa Taina Tomera auttaa mummia http: Tulevaisuuteen sijoittuva kirja Nyt on vitsit vähissä http: Korppi ja kultakuoriainen http: Yritän Kipsu 3 yrs ago.

Jotain Heikki Turustako tässä joutuu lukemaan, vaikka mä niin vannoin ettei enää kirjoja minkään kirjailijan nimen alkukirjainten perusteella. Kiitos Ale hauskasta haasteesta! Sateenkaaren alla - Kertomuksia perheistä http: Naisena olemisen taito http: Tyttö ja mummo http: Tiina aloittaa oppikoulun http: Yritetään lunatum 3 yrs ago.

Vaikka nykyään ei lukemiselle kovin paljon aikaa liikenekään. Simeon Leen testamentti http: Kyllä eikä ei http: Kokeillaan kuinka käy Runojalka 3 yrs ago. Täytyy ainakin yksi lukuhaaste ottaa vastaan tällekin vuodelle.

Sitäpaitsi vaikuttaa tosi hauskalta! Äidin pikku pyöveli http: Aion tehdä sinut onnelliseksi http: KonMari - siivouksen elämänmullistava taika http: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän http: Lapsen oikeus 41 Mecun Kirjan vuosi Mecu 3 yrs ago. Mie jo kattelin tätä listaa muualla ja päätin sitä kokeilla, joten ehdottomasti mukana! Ekana tavoitteena se 35 37 ja sitten koko lista! Lahjakas Anu Lovack 1 http: Sydämen mekaniikka 20 http: Tänään kotona 23 http: Sunneva Jaarlintytär 44 http: Tyttö joka muuttui lasiksi 29 http: Teemestarin kirja 40 http: Alex Borell ja Totuuden Tien Tulkit 35 http: Orson korjaa sadon 30 http: Ihan tavallisena päivänä 8 http: One Good Turn 24 http: Elämän tarkoitus 31 http: A Murder is announced 49 http: Kissani Jugoslavia 4 http: Orange is the new black - Vuosi vankilassa 14 http: The Hungry Ghosts 15 http: Lumoava kirous 43 http: The Tale of Mr.

Jeremy Fisher 5 http: Kaikki se voittaa 25 http: World War Z 45 http: The Hound of the Baskervilles 18 http: Huominen on liian kaukana 7 http: Happy family 47 http: Canal Grande 13 http: Minäkin yritän mieluiten koko listaa.

Lumi peittää setripuut by David Guterson http: Geoetsivät ja vesiseikkailu by Johanna Hulkko http: Skabat by Katariina Kaila http: Pyramidit by Terry Pratchett http: Carambole by Håkan Nesser http: Helppo nakki by Roald Dahl http: Murha on sydämen asia by Pirkko Arhippa http: By Its Cover by Donna Leon http: Comédia infantil by Henning Mankell http: Tapahtui veden äärellä by Kerstin Ekman http: Vetää kaikista ovista by Eeva Joenpelto http: Emma by Alexander McCall Smith http: Narrin toimi by Laurie R.

Polkupyörällä Intiassa - Lehmiä, jumalia ja maantiepölyä by Matti Rämö http: Poika eli elämäänsä by F. Veitsen terällä by Arno Kotro, Christer Lybäck http: Kesäkeittoa by Rebekka Räsänen http: Meksikon päiväkirja by Vivi-Ann Sjögren http: Smugglarna från Singapore av Magna Toft http: Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell - 1.

Tukikohdan Mirja by Anni Lahtinen http: Mennonite in a Little Black Dress: Black Dog Summer by Miranda Sherry http: Talvi by Lise Myhre http: Sata tapaa tappaa sielu by Tuija Välipakka, Arja Lehtosaari http: Elämän polte by Pirjo Kauppinen http: Forty-Seven Roses by Peter Sheridan http: Pääoma by Anja Snellman http: Tiibeti aarde saladus by Carolyn Keene http: Tyttöjen pensionaatti by Sylvia Groth http: Auringon ydin by Johanna Sinisalo http: La pazienza del ragno by Andrea Camilleri http: Mies katoaa by Jouni Hynynen http: Tyttö joka leikki tulella by Stieg Larsson http: Pohjoiskiinalainen rakastaja by Marguerite Duras http: Minne tuuli kuljettaa by Raymond Briggs http: The Dark Wind by Tony Hillerman http: Toisin kuin eilisessä lehdessä kerrottiin The Golden Egg by Donna Leon http: Analfabeten som kunde räkna by Jonas Jonasson http: Sigyn 22 Kirjan vuosi sigyn22 3 yrs ago.

Siis ymmärsinkö oikein ,että tuosta listasta tulisi lukea 35 kirjaa,eikä kaikkia 50? Vaikka kaipa koko listakin onnistuisi. Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja 47 http: Salaperäiset rukiinjyvät 25 http: AYA elämää Yop Cityssä 30 http: Villikissa katsoo lasin takaa 8 http: Nerudan postinkantaja 2 http: Pikku Heidi 16 http: Kamferin tuoksu 7 http: Kennedyn aivot 15 http: Elefantin matka 5 http: Isoäitini eroottiset kansantarinat 42 http: Nuoruuteni Dublin 24 http: Humiseva harju 18 http: Voi kun kuulostaa kivalta Nokkosperhonen 3 yrs ago.

En kuitenkaan lupaa vielä mitään, mutta katsotaan Varmasti löytyy ainakin muutama sopiva kirja vaikka heti. Sellainen tuli mieleen, että saako kesken vuoden siirtää kirjan kohdasta toiseen? Että jos laittaa nyt jonkun kirjan vaikkapa kohtaa 42 noloa ja sitten tulee lukeneeksi toisenkin nolon kirjan, niin voiko sen ensimmäisen siirtää johonkin toiseen mahdollisesti sopivaan kohtaan jos jälkimmäinen ei ole muuta kuin nolo?

No joka tapauksessa, voisin kokeilla mitä saan aikaan: Hassu haaste, mutta kiva, kun ideana on nimenomaan lukea kirjoja! Reidunn ja Sakari Kiuru: Valkeiden kukkien lehto http: Chania 3 yrs ago. Ainakin sen 35 luen - ehkä kaikki! The Cat Who Had 14 Tales http: Jewels in Paradise http: Älkää säätäkö päätänne - häiriö on todellisuudessa http: The Forgotten Affairs of Youth http: The Gentleman From Finland: Adventures On The Trans-siberian Express http: The Hound of the Baskervilles http: Kani nimeltä jumala http: Ihminen on iso fasaani http: Kuulin pöllön kutsuvan http: Goa, Ganesha ja minä http: Kukkakauppiaan onnenpäivä Kramppeja ja Nyrjähdyksiä http: Kahden kerroksen väkeä http: The Tenant of Wildfell Hall http: Juna San Pellegrinoon http: Toinen lasi Calvadosia http: Myntti osallistuu myntti 3 yrs ago.

Jos petraisi vuoden kirjamäärästä edes parilla siihen Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin. Mustat lasit - vammaisuus valkokankaalla ja televisiossa http: Hänen Majesteettinsa salaisessa palvelussa http: Kirja, josta on tehty elokuva. Amerikkaan Maalari ja merirosvo 1 http: Myntti osallistuu myntti 2 yrs ago. Tämä haaste karahti kiville kyllä jokseenkin lahjakkaasti. Olen nyt sentään jokusen kirjan lukenut enemmän kuin mitä tähän olen merkinnyt, mutta eivät ole joko olleet BC-kirjoja tai sopineet näihin tämän haasteen kategorioihin.

Aion kuitenkin kokeilla ensi vuonna uudestaan. Ei ne seuraavan haasteen kohdat vaikuttaneet yhtään sen hankalammilta kuin nämäkään.

Pääasia olisi vain muuten yrittää lukea enemmän taas kirjoja. Eikä nettiä, blogeja, fanficejä, foorumeita jne. Trainer65 yrittää trainer65 3 yrs ago. Edelleen opiskelu vie suurimman osan vapaa-ajastani, mutta jos nyt ottaisin rennon asenteen ja luen mitä ehdin. Laitan kuitenkin tähän 50 kohtaa, ja valitsen sitten siitä.

Tuomas Kyrö, Mielensäpahoittaja http: Taina Latvala, Arvostelukappale http: Rajaa al-Sanea, Riadin tytöt http: Mikael Torfason, Samuel http: Osallistuisin, mutta aava 3 yrs ago. Epäilen, ettei bc-kirjahyllystä löydy tarvittavaa varianssia. Joten en taida osallistua, paitsi epävirallisesti. Ilman haasteita elämä kävisi tylsäksi: D Kiitos tämän järjestämisestä! Täyteen tämä ei tule, koska ainakin kohta 16 on mahdoton, mutta pyrin siihen Jos tuomarille sopii, lisään minäkin tähän kirjat haastekohdan numeron mukaan, niin pysyn itse kärryillä.

Laitan sitten loppuun kokonaismäärän. Korealaisen tytön tarina http: Valo valtameren yllä http: Valkea kuin lumi http: Musta kuin eebenpuu http: Kamala luonto - Karhunvatukoita http: Tuhansien aamujen talo http: Tuulen viemä mies http: Missu löytää ratkaisun http: Kyllikki Villa - Leena Kumpulainen: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja http: Peoniokin yrittää Peonio 3 yrs ago.

Päätinkin sitten luopua tästä jo alkuvuodesta, onnistuisikohan paremmin? The Strange Files of Fremont Jones http: The Dogs of Babel http: Pala palata pois http: Harjunpää väkivallan virkamies http: Varjonainen Annelis suositteli http: Kiroileva siili 2 http: Aika hassua, Lotta http: To the Nines http: Anna, Hanna ja Johanna http: Nero Wolfe pesee kätensä http: Mamen Sanchez On ilo juoda teetä kanssasi E-kirjaston suosittelma kirja lainaushistorian perusteella. Tottakai sitä tällaiseen haasteeseen täytyy mukaan ottaa.

Listaan kirjoja tähän sitten sitä mukaa kun ehdin niitä lukea. Katan kirjat -Kata- 3 yrs ago. Minulle uusi kirjailija — Kate Atkinson: Life After Life http: Elokuva — Mathias Malzieu: Kirjoittaja alle 25v — Veronica Roth: Yksi sana — Herman Koch: Suosikkikirjailija — Johanna Sinisalo: Mukaelma sadusta Tuhkimo — Gregory Maguire: Confessions of an Ugly Stepsister http: The Time Machine http: Luettu päivässä — Eve Ensler: The Vagina Monologues http: YA — Veronica Roth: Kirjan nimessä väri — Candas Jane Dorsey: Kirjassa taikuutta — Ben Aaronovitch: Moon Over Soho http: Sarjis — Ralf König: Nimessä numero — Dorothy L.

The Nine Tailors http: Kirjoittaja yli 65v — A. Pieni musta kirja http: Päähenkilö eri sukupuolta kuin minä — John Steinbeck: Dekkari — Karin Fossum: Vuonna julkaistu kirja 5.

Kirja, jonka henkilöistä kaikki eivät ole ihmisiä 7. Suositun kirjailijan ensimmäinen kirja Kirja, joka pelottaa sinua Kohta 21 -Kata- 3 yrs ago. Kirja, joka sinun piti lukea koulussa, mutta et lukenut Tähän kohtaan on muualla en muista missä ehdotettu kaiken lukeneille vaihtoehdoksi jossain muussa koulussa pakollisena ollutta kirjaa, jota ei ole itse lukenut.

Tarpeen vaatiessa vaikka jossain muussa maassa lukulistalla oleva kirja! Mitä tuomari sanoo tähän? Kokeilen myrtillus 3 yrs ago. Kaikkein vähäpätöisin asia http: Järki ja tunteet http: The Cat, the Professor and the Poison http: Baby Blues, Läheisriippuvuutta http: Kylä järvien sylissä http: Poika raidallisessa pyjamassa http: Vimperin pihan Ilona http: Musta kuin yö http: Harry Potter ja kuoleman varjelukset http: Narnian viimeinen taistelu http: Tanssi mun nukkeni http: Meitä oli kolmetoista http: Ystäväni Boydin neidit http: The Bellwether Revivals http: Helsinki ennen Helsinkiä http: M is for Magic http: The Best of Connie Willis http: Mausteena valkosipuli, inkivääri, chili http: The Night Circus http: Kapteeni Castello ja perämies Åberg matkaavat etelään http: Oma herne ja valitut pavut http: Ask A Policeman http: A Lovely Way to Burn http: Reflections on the Magic of Writing http: The Marriage Plot http: Hullu luokka hoitaa hommat http: Mustat morsiamet Savonia-palkinto http: Fifty Shades Sidottu http: Tom Sawyer vierailla mailla http: Seitsemäs rauhan kevät http: Kuolleiden lelujen kesä http: Valkea talo jokivarressa http: Lahjontaa, kiristystä ja videonauhaa http: Laihduttaminen pehmittää aivot http: Viisitoista vaan ei seitsemäntoista http: Maailmassa kaikki muuttuu http: BC-kirjoja luettu 40 - 8.

Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin Sihvonen: Liisa Pahemmassa kuin pinteessä http: Kirja, josta on tehty elokuva Hietamies: Princess and horse http: Kirja, jonka henkilöistä kaikki eivät ole ihmisiä Davis: Kirja, jonka nimi on yksi sana Rosman: Miehen ikävä, Elämiä http: Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle: Ellery Queenin jännityslukemisto http: Suositun kirjailijan ensimmäinen kirja Pakkanen: Murhan jälkeen mainoskatko http: Sellainen suosikkikirjailijasi kirja, jota et ole aiemmin lukenut Schultz: Isä on paras http: Kirja, jota ystäväsi on suositeltu sinulle Nilsonne: Pisara punaista verta http: Kirja, joka on voittanut merkittävän kirjallisuuspalkinnon Finlandia junior Huotarinen: Tositapahtumiin pohjautuva kirja Mackenzie: Kirja, jonka lukemista olet harkinnut jo pitkään Sapphire: Naimisissa oleva viiden lapsen isä etsii aktiivisesti miesseuraa ja toteaa olevansa jopa addikti siinä suhteessa.

Kirja, jonka valitset pelkästään kannen perusteella Elton: Muistelmateos tai elämäkerta Katchadourian: Kirja, jonka pystyt lukemaan päivässä Paavilainen: Kirja, joka tapahtuu paikassa, jossa olet aina halunnut käydä Kähkönen: Voiko "aina halunnut käydä" -paikka olla sellainen, jossa on käynyt?

Tulin siihen tulokseen, että voi - olen halunnut käydä Leningradissa jo ennen kuin kävin siellä ensimmäisen kerran, olen halunnut käydä siellä aina uudestaan ja haluan edelleen käydä nykyisessä, neuvostoajan jälkeisessä Pietarissa, jossa en ole käynyt. Ja jos aikamatkustus olisi mahdollista, haluaisin ilman muuta käydä myös luvun Petrogradissa.

Syntymävuonnasi julkaistu kirja Vartio: Kaikki naiset näkevät unia http: Kirjatrilogia Vilja-Tuulia Huotarisen Silja-trilogia http: Nuorille tai nuorille aikuisille suunnattu kirja Wilson: Kirja, jonka nimessä on väri Arhippa: Valkealla varsalla, ruskealla ruunalla http: Kirja, jossa on taikuutta Aikio: Sarjakuva-albumi tai -romaani Walker: Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat kotikaupunkiisi tai -kuntaasi Porma: Kirja, jonka kirjoittaja ei ole kotoisin Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta Hossein: Tuhat loistavaa aurinkoa http: Kirja, jonka nimessä on numero Glattauer: Joka seitsemäs aalto http: Kirja, jonka lukemisen olet aloittanut, mutta joka on jäänyt kesken Aalto: Kirja, jonka muistat lapsuudestasi Juva: Kirja, jonka kirjoittaja oli yli vuotias, kun kirja julkaistiin Worth: Kirja, jonka lukeminen hieman nolottaa sinua The Pirate Queen http: Kirja, jossa on yli sivua Jalutsi: Ammattina vankikarkuri, sivua.

Kirja, joka pelottaa sinua http: Kirja, joka kertoo jonkin alkuperäiskansan jäsenistä tai kulttuurista Wallis: Kaksi vanhaa naista http: Olipa kerran opettaja http: Kirja, joka kertoo henkilöstä, joka on eri sukupuolta kuin sinä Lund: Jännityskirja tai dekkari Frimansson: Lii5an lukemiset osa 2 lii5a 2 yrs ago. Osassa 1 on 40 haasteeseen lukemaani BC-kirjaa - ja riittävä määrähän oli Kirjoittelin joistain kirjoista perusteluja tms, ja nyt en saa tallennettua koko listaa, joten siirsin puuttuvat tähän.

Tähän kirjaan siis kirjat - kohtia oli 50, mutta trilogian takia kirjoja tulee Yritän vielä lukea loputkin, mutta ne kaikki eivät ole välttämättä BC-kirjoja, koska haasteeseen tarvittavat 35 BC-kirjaa on jo koossa. Vuonna julkaistu kirja Seppo Jokinen: Kirja, jota äitisi rakastaa Uuno Kailas: Yli vuotta vanha kirja Spyri: Pikku Heidi sisältää kirjat Heidi ja Heidi osaa käyttää oppiaan. Ilmestyneet alunperin ja , suomennettu ja Kirja, joka sinun piti lukea koulussa, mutta et lukenut Tällaista ei ole, joten pitää keksiä korvaava kirja vaikkapa kirjadiplomi-listalta - ja lisäksi tätä ehdotti yksi luokiolainen ja yksi kirjaston kouluyhteistyöhenkilö Sachar: Kirja kirjailijalta, jonka nimikirjaimet ovat samat kuin sinulla Leena Helka: Edithin seitsemän sanaa http: Kirja joka on kielletty jossain päin maailmaa Herge: Tämän voisin lukea alkuperäisenäkin sarjakuvan perusteella.

Klassinen rakkausromaani Klassisesta en tiedä, mutta rakkausromaani kuitenkin http: Kirja, jota kirjaston henkilökunta suosittelee sinulle Carpelan runot Sammallahti kuvat: Valmis lii5a 2 yrs ago. Kaikki 50 kohtaa eli 52 kirjaa on nyt luettu. Lopputuloksena 9 taisi olla muita kuin BC-kirjoja. Tiukkaa olisi tehnyt, jos nekin olisi pitänyt löytyä BC-kirjoista. Vielä jäi kolme päivää aikaakin ;.

Hammu 2 yrs ago. Luku olisi huomattavasti isompi, jos kirjaston kirjat ja itse hankitut olisi laskettu mukaan. Kiva haaste ja vuonna lähden ilman muuta mukaan.

Tämä haaste vaikuttaa toteutettavissa olevalta joten ei kun mukaan. Laulaisin sinulle lempeitä lauluja - Linda Olsson http: Rakkaudessa erottamattomat - Johanne Adoeján 14 http: Mokka - Tatiana de Rosnay 6 http: Herkullinen Elämä - Richard C. Vähän kyllä pelottaa kun menit, Ale, näköjään kasvattamaan kaavailemaasi kirjamäärää. Mutta haastettahan pitää olla eikä yrittänyttä laiteta.

Yritän kuitenkin stressittä, mikä tarkoittaa myös tyytymistä omassa BC- hyllyssäni jo oleviin kirjoihin; muualta en niitä tätä kään haastetta varten ala haalia.

Anthills of the Savannah http: Mickey Parade Nº 32 http: Les Aventures de Tintin, vol. Le Lotus bleu http: Death of a Salesman: Tunturilaakson lapset talvipuuhissa http: Onnellinen vuosi Grönlannissa http: Who Has Seen the Wind http: The Cure for Death by Lightning http: The Wailing Wind http: Sen sortin kissa http: Korttikin taisi vinkata siihen suuntaan. The Fahrenheit Twins http: Journeys Among the Forgotten http: The Sayings of the Vikings http: The Testament of Mary http: Etta ja Otto ja Russell ja James http:

Sex s hanna partanen homo meis