Homo seuraa velilta homo kalua

homo seuraa velilta homo kalua

Ehkä useammatkin kuin yhdet. Koppi ei ole nimensä mukaisesti suljettu koppero, vaan kaappirivillä rajattu tila Ambiotican toisen kerroksen käy- tävän varrella.

Ainejärjestöjen yhteistilassa on paljon muutakin kuin soittimia. Tietokonekin löytyy, tietys- ti. Myös lautapelivalikoima on laaja.

Koppi vaikuttaa pikavisiitin perusteella tilalta, jossa oli- si mukava hengailla ja rentoutua vaikka sohvalla löhöillen. Lisäkehuja Syrinxin ja Otsonin Koppi ansaitsee runsaas- ta kasvillisuudesta. Tilaa on ehkä liikaakin, sillä betonikompleksi rautahyl- lyineen tuntuu turhan kolkolta. Oppiossa kaikki on suurta. Kasvatustieteilijöiden lukaa- lin kulmasohvakin on niin iso, ettei se välttämättä mah- tuisi yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan ainejärjestöjen huoneeseen. Sähköpianoja on kuusi ja lukollisia lokeroita Hyllymetritkään eivät lopu kesken.

Jos olisin opintojani aloittava kasvatustieteellisen tiede- kunnan fuksi, varmaan suunnittelisin soittavani täällä pia- noa joka viikko.

Opinkiven kellariin on kuitenkin pitkä mat- ka muista rakennuksista, joten idea saattaisi jäädä aja- tuksen tasolle. Kasvatustieteilijöiden huonejärjestelyt varmaankin muuttuvat, kun Ruusupuiston uudisrakennus valmistuu. Onneksi Linkki ei omi tilaa vain itselleen, vaan Kattilasta on tullut ilmeisen suosittu ainakin kieltenlukijoiden keskuudessa. Nytkin tilassa hen- gailee englantia ja ranskaa opiskeleva Satu Eskelinen kuvassa vasemmalla.

Eskelisen mukaan monet uudet linkkiläiset eivät edes tiedä, ettei hän kuulu linkkiin. Useilla pelikonsoleilla ja sohvilla varustettu Kattila on muutenkin todella aktiivisessa käytössä.

Räihä kertoo aherta- vansa mielummin ainejärjestötilassa kuin kirjastolla. Myös jää- kaappi, kahvinkeitin ja muut ruokapuolen peruspalvelut ovat saatavilla. Täyteen ahdetusta kahden huoneen tilasta löytyy pleikkarin lisäksi tietokoneita ja stereot sekä paljon pie- nempää roipetta. Seinät on vuorattu tapahtumajulisteila. Vanhat huonekalut ja Mattilanniemen D-rakennuksen ka- ru arkkitehtuuri korostavat luolamaista tunnelmaa.

Lukaali on ilmeisen aktiivisessa käytössä. Ynnän koppi tunnetaan lukuisista murtovarkauksis- taan. Syrjäsen mukaan viimeisen reilun parin vuoden ai- kana huoneeseen on murtauduttu viisi kertaa. Toki seinät ovat täynnä julisteita ja lehtiteline on lastattu täyteen, mutta sohvat ovat siististi seinustoilla, ei- kä muita huonekaluja ole paljoa. Oleskelu onnistuu, asu- minen ei. Erityiskehuja toimisto saa seinän suuresta pingviinilo- gostaan.

Hotel- li Alba peittää kolmannen kerroksen ikkunoista aukeavan järvimaiseman, vaan ainakin ikkunat tuovat valoa MaD: Julis- teilla ja muilla tilpehööreillä koristellun huoneen tunnistaa nopeasti opiskelijoiden tilaksi. Toisaalta luonto tule liiankin lähelle. Muuten Radikaalin huone on melko tavanomainen ai- nejärjestötila, josta löytyy tietokoneen lisäksi kuppeja, kir- joja ja kahvinkeitin.

Myös televisio ja pleikkari löytyvät nur- kasta. Huonekalut ovat enimmäkseen vanhoja ja mel- ko kuluneita. Naa- puriovesta pääsee kauppakorkeakoulun opiskelijoiden toimistoon. Puheiden perusteella kolmikko kuuluu huoneen va- kiokalustoon.

Juvonen kuvaa Selkkaria mustaksi aukoksi, johon aika katoaa. Selkkarista löytyy jääkaappi ja tavallista hienompi kah- vinkeitin, mutta muuten huoneessa on melko vähän viih- dykettä ja tarvikkeita. YhteisKuntatieteellisen tiedekunnan ainejärjestö- jen yhteistilaan ei eksy ainakaan vahingossa. Niin että tervetu- loa vaan. Ahtaasta ja kapeasta tilasta löytyy pari sohvaa, yksi- näinen tietokone, mankka ja kahvinkeitin.

Eniten ongelmia on humanisteilla. Humanistien lisäk- si oma ainejärjestöti- la puuttuu myös mu- siikin laitoksen opiske- lijoilta, jotka ovat kui- tenkin löytäneet mukavan korvikkeen Musican Boombox-kampusolohuo- neesta.

Yhdistyneiden kieltenlukijoiden eli kielten ainejärjestöjen kattojärjestön puheenjohtaja Teemu Vasama kertoo, ettei kieltenlukijoilla ole ollut edes säi- lytystiloja sen jälkeen, kun kielten lai- tos lähti Philologicalta. Ennen meillä oli Philolo- gicalla useampi huone.

Nyt kielten lai- toksen yli opis- kelijalta puuttuu oma kohtauspaikka. Nyt ei ole mitään opiskelijoiden olohuonet- ta, jossa voisi ihan vaikka käydä luento- jen välillä piipahtamassa ja juttelemas- sa kavereiden kanssaâ, Vasama sanoo. Pitkänen-Huhta kertoo olleensa opiskelijatiloista yhteydessä yliopis- ton tilapalveluihin. Hän seuraa aktiivisesti korkeakoulupoliittista kenttää, toimii opinto- ja tiedevaliokunnan sihteerinä, osallistuu hallituksen ja edus- tajiston päätösten valmisteluun ja toimeenpanoon sekä tukee yliopis- ton hallinnon opiskelijaedustajia ja ainejärjestöjä.

Korkeakoulupoliittinen sihteeri on lisäksi opiskelijoiden ja ylioppilas- kunnan edustaja yliopiston toimielimissä. Hän opastaa jäsenistöämme erityisesti opiskelijoiden oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä ja koordi- noi yliopiston opiskelijatutoreiden koulutuksen järjestelyjä. Työn hoitamisessa eduksi on ajankohtaisten koulutuspoliittisten kysy- mysten sekä yliopiston ja ylioppilaskunnan toiminnan tuntemus. Edelly- tämme hakijalta korkeakouluopintoja ja erinomaista suomen ja hyvää englannin kielen taitoa.

Alkupalkkaus on työehtosopimuksen mukaisesti ,65 euroa kuukau- dessa, jonka lisäksi maksetaan mahdolliset lisät. Toimita hakemuksesi ensisijaisesti sähköpostilla pdf-muotoisena liitteenä: Pystyttäminen on suuri ponnistus, jossa ei ole koskaan ol- lut taloudellista järkeä.

Pääasia on, että saa- daan Jelmu: Simmons tulkitsee isoa pahaa sutta muistuttavaa big band -johtajaa, jonka raivopäi- set kasvatusmenetelmät an- tavat palttua nykypäivän hel- lanlettas-pedagokiikalle. Blind eskil Vogt, ma CalvarY maCdonagh ma Jos ei tiedä, mikä on rampe ja naukkis, on suositeltavaa ottaa selvää. JYYn vappu jatkuu kello 17 kirkkopuistossa.

Yleensä suhtaudun melko vastenmielisesti cover-bändei- hin enkä huoli keikoille, mutta tämä on poikkeus. Se tarkoittaa huolettomuuutta, avoi- muutta, yllätyksellisyyttä ja sopivassa määrin epäsovinnaisuutta. Yks palavelu kuitenki on ja pys- syy. Laura Pylvänäinen Paskat kotiseudut nyt nettikartalla! Kokosim- me vapun tienoon kaikille avoimia opiskelijatapahtumia Jyväskylän kartalle. Vappukartta sijaitsee Jylkkä- rin nettisivuilla osoitteesta www. Esimerkiksi freelancer- keikkoja tekevän kannattaa miettiä erilaisten hankito- jen vähennyskelpoisuutta.

Matkaku- luissa omavastuu on kuitenkin eu- roa, eli tätä pienempien summien il- moittamisesta ei ole hyötyäâ, kertoo ylitarkastaja Sirpa Rinne-Nirva Vero- hallinnon henkilöverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksiköstä. Vähennys hyväksytään halvimman kulkuneuvon mukaan tietyin rajoituk- sin. Jos siis taittaa työmatkansa omalla autolla, vaikka julkisilla kulkuvälineil- läkin pääsisi perille kohtuullisilla odo- tusajoilla, hyväksytään vähennys julki- sen liikenteen mukaan. Tulonhankkimiskuluihin lasketaan esimerkiksi laitehankinnat, ammatti- kirjallisuus ja työhuonevähennys.

Esimerkiksi viikon työskentely tuskin vielä poistaa osaakaan laitteen han- kintahinnasta, mutta kolmen kuukau- den kokopäiväinen työskentely voi ol- la jo eri asia. Vastaavasti vaikkapa valokuvaus- ta opiskelevan ja satunnaisia kuvaus- keikkoja tekevän voidaan katsoa käyt- tävän kuvauskalustoa ja kuvankäsittely- ohjelmia sekä työskentelyyn että opis- keluun, mikä vaikuttaa vähennykseen. Hankintoihin liittyvät kuitit tulee säilyttää. Raikkaan yllättäjän roolia esittää selle- ri, jota komppaa tutun hapokas ome- na, valkkari ja kuohari.

Voisiko tässä ol- la huojennus hillomunkin rasvaamalle kitalaelle? Mestarikokin ohjeessa neuvotaan hyödyntämään juhlavissa booleissa hedelmien lisäksi vihanneksia ja juu- reksia. Alkuunsa erikoiselta kuulostava vinkki toimii ainakin sellerin kohdal- la. Valmiissa seoksessa sellerin edustus on vahva, mutta ei liian peittävä.

Vaalea rommi maistuu, samoin viini. Koever- siossa ohjeen juuriselleri tosin vaihtui lehtiselleriin, sillä jälkimmäinen sopii koristeeksi paremmin.

Myös fenkolia voi kokeilla boolissa. Kaikkiaan selleri- ja omenabooli on helppo valmistaa ja se on mukiinme- nevä nautittava. Hapokasta on, mutta vaPPU. Harjun haalariväkeä voi viihdyttää vaikkapa tarjoilemalla selleriboolia neljän vuosikymmenen takaa. Pane viipa- leet sokerin kanssa kerroksittain suu- reen lasimaljaan. Lisää rommi, pei- tä kannella tai foliolla. Pane malja jää- kaappiin tunniksi. Kaada hyvin jäähdytetty valkoviini joukkoon. Pane malja taas jääkaappiin, nyt noin puoleksi tunniksi.

Ota malja jääkaapista, lisää kuohuviini. Leikkaa sitruunan keltainen kuori pitkiksi suikaleiksi perunankuorimis- veitsellä. Korista lasin reunukset sui- kaleilla. Myös sellerinvarsi tai omena- viipaleet käyvät. Eikä vapun booliin ole pakko laittaa kolmea pulloa viiniä, kivennäis- vesikin kelpaisi.

Toisin kuin boolimaljan, lasipurkin voi sulkea kuljetusten välil- lä. Purkki on muutenkin kuin räväkkä indiesointu skumppapullojen vappuisessa valta- virrassa. Tänä vuonna oman eri- koisuutensa tunnelmaan toivat ennakkoon kuvatut video- juonnot.

Mantarayn aloittaessa festarit väki vasta kerääntyi vähitellen paikalle. Joillain vipatti tanssijalka, mutta suurin osa vielä ujosteli kiinni takaseinässä. Yhtyeen eteerisen oloinen lavaveto keräsi kyl- lä kiitosta. Hyvin soljuva musiikki sopi täydellisesti Jyrockin ala- kerran tunnelmaan ja festareiden hyvällä maulla toteutettuihin la- vasteisiin. Hieman myöhemmin yläkerran lavan avasi huikea yhden nai- sen spektaakkeli The Hearing.

Menosta pystyi lukemaan, että yleisön lisäksi laulaja oli it- se huippufiiliksissä uudesta musiikistaan. Muusikkokaksikko olikin lavan sijaan vallannut tanssilattian edustan ja tamppasi sitä älyttömän kovalla sykkeellä. Yleisön joukossa fiilistellyt DJ-kaksikko Soulrokker ja Dynamiitti- daami naureskelivat laittaneensa yläkerrassa kokoelmalevyn soi- maan, jotta irtoaisivat katsomaan keikkaa.

Englannin kielen sanasta âbrainsâ jalostettu nimi aiheutti juontajille kikatusta ja ääntämyksellisiä hankaluuksia. Tässä vaiheessa iltaa myös ujot suo- malaiset uskaltautuivat tanssimaan vapaammin.

The Hearingin Ringa Mannerista aiemmin inspiroituneet lähtivätkin siitä terassille tuulettumaan ja kuuntele- maan Solano-yhtyeen ja Profettes-duon fuusiota.

Terassin rajalli- sesta tilasta ja ilman viileydestä huolimatta tuoreenoloista elektro- musiikkia soittava kokoonpano sai kiitosta hyvästä lavameiningis- tä. Juon- nossa keskityttiin myhäilemään sille, kuinka vuotias jaksaa vie- lä rokata yliopistoruokalassa. Hymistelyn jälkeen aivan päinvastai- sella tunnelmalla ladattu keikka veti porukan sekaisin. Loppuun asti jaksaneen festarikansan illan huipensi Jaakko Ei- no Kalevi. Laulaja itse oli kuin suoraan luvun hippiliikkees- tä ja rumpalikin vaikutti nousseen jonnekin korkeampiin sfäärei- hin.

Musiikillisesti kokoonpano sopi täydellisesti tähän kohtaan il- taa. Utuisesti soljuvat kappaleet olivat oivallisia hieman väsynee- seen huojuntaan. Musiikin liukuessa eteenpäin luonnollisesti kuu- lija saattoi rauhassa antaa ajatustensa harhailla. Sieltä käsin oli hyvä kuunnella esiintyjiä ja hallin- noida myyntipisteen energiakuulaa.

Ahvenisen mukaan Jyrockista ei välttä- mättä tarvitse tietää kovin montaa artistia; Jyrock itsessään on vetovoimainen tapah- tuma, jonka hyvällä maulla valitut artistit ja yleisön kattoon nostama fiilis takaavat hy- vät bileet joka tapauksessa.

Perjantaina yläkerrassa festareiden mu- siikkitarjontaa fiilisteli ruoantuoksun kes- kellä Janne Peräaho tiimeineen. Ekana iltana väsymys ei ollut kuiten- kaan vielä iskenyt työmyyriin. Järjestyk- senvalvojana festareilla puuhasteleva At- te Vallinen uskoi tulevansa hommiin lau- antainakin.

Mitä olisivatkaan festarit ilman lämmin- tä olutta? Yläkerrassa iltaa jatkoi suomirockin pelastajaksikin tituleerattu SaijaaSaijaa. Yhtyeen vapautunut keikka oli täynnä hyvää energi- aa ja raikkautta. Monikulttuurinen kolmikko sai viimein yleisön imeytymään kiinni lavan reunaan ja jopa tanssimaan. Samaan aikaan terassiteltan seiniä tärisytti Van Dammes.

Yhtyeen esiintyminen oli täynnä nau- rua ja kontakti yleisöön toimi. Yhtye toisensa perään la- valle nousi entistä rajumpaa asennemusiikkia soittavia artisteja.

Bändin esiintyjät kutsui- vat valokuvaajansa avaamaan keikan laululla, minkä jälkeen mieli- puolisesti eteensä tuijottaneet muusikot aloittivat rymisevän soitton- sa. Shivan Dragn toi lauantain tarjontaan oivallisen lisän rauhoittavaa elektronista musiikkia. Intensiivistä musiikkia soittava kokoonpano keräsi ison yleisön viileydestä huolimatta. Har- millisesti lyriikat hieman puuroutuivat ja teltan takaosassa niistä oli vaikeaa saada selvää.

Poikkeuksellisen sulavasti räppäävä artisti oli yksi illan mielenkiintoisimpia. Lapkosta näkyi ja kuului pitkä historia. Esiintyminen oli var- maa ja rentoa. Bändin rooli Jyrockin toisen päivän artistikattauk- sessa oli vaikuttava. Illan tuotemyynnistä yli puolet oli Lapkon fa- nituotteita ja osa yleisöstä oli selvästi tullut katsomaan sunnuntai- lipun hinnalla ainoastaan Ville Maljan minisortseja.

Yleisön reaktioista päätellen yhtye oli kaiken odotuksen arvoinen. Laulaja naureskeli välispiikeissään, että oli jo pelännyt porukan olevan siinä vaiheessa festareita aivan unes- sa, mutta yleisö yllätti ja oli kuin juuri herännyt. Jos kyseessä olisivat olleet pelkät rock- festarit rap-mausteilla, kokonaisuus oli- si Mällisen mielestä ollut todella onnistu- nut. Artistikattauksessa oli kuitenkin hä- nen makuunsa liikaa samankaltaisuutta ja tasapaksuutta. Aiempina kertoina Mällinen on it- se ollut esiintymässä ja talkoolaisena.

Se on harmillista, sillä muuten festareiden yleis- ilme on yleensä hyvinkin onnistunut. Juh- lavuoden erikoisuudelle, videojuonnoille, Mällinen ei juurikaan lämmennyt.

Joukosta löytyi kuuluisien muusikoiden henkilökohtaisia muistoja Jyrockista yleisluontoisempien juontojen lomassa. Muusikoiden kom- mentteja oli hauska kuulla ja ne toivat ti- laisuuteen oman vivahteensa. Perjantaina mies ehti tosin nähdä vain alkuillan esiintyjät.

Niistä mieleen jäi par- haiten The Hearing, jonka keikkaa mies kiitteli. Muuten muiden yhtyeiden kuun- teleminen ei juurikaan vaikuttanut mie- hen esiintymisfiiliksiin. Festaritunnelmaan päästiin, ei muuta. Kuinka mones kerta tämä sitten oli? Asennemusiikkia puhtain jauhoin rock-painotteisuus myös häiritsi festivaali.

Nyt Keita opettaa afrotanssia suomalaisille. Alhassane Keita piti Jy- väskylän yliopistossa maaliskuussa kaksi afro- tanssituntia, joille osal- listui innostuneita toisen vuosikurssin liikunnan- opiskelijoita ja liikunnan sivuaineopiskelijoita. KeitAn isoisä oli myös Hamanan alu- een johtaja. Hamana on historiallinen valtio, joka oli olemassa jo keskiajalla ennen ranskalaisten siirtomaaisäntien tuloa Länsi-Afrikkaan.

Hamana kuului mandé-kansojen muodostaman suu- reen Malin keisarikuntaan. Keitan ko- tikaupunki Kouroussa oli sen pääkau- punki. Kouroussa on djembékulttuurin sy- dänmaita. Euroopassakin laajalti tun- nettu djembé on käsillä soitettava ka- rahvin muotoinen rumpu, joka muo- dostuu yhdestä puus- ta koverretusta run- gosta ja kireäksi vi- ritetystä vuohen- tai lehmännahasta.

Gui- nealaiseen musiikkiin kuuluu paljon mui- takin soittimia, esi- merkiksi doundoun- rummut ja kosketin- soitin balafon. Guineassa tanssi ja soitto kuuluvat elämän erilaisiin tilan- teisiin ja rituaaleihin. Esimerkiksi Kei- tan bravuuri Doundounba on vahvojen miesten tanssi ja Kassa sadonkorjuu- tanssi. Rytmejä ja tansseja on tuhansia erilaisia Guinean eri puolilla, ja ne yh- distävät eri yhteiskuntaluokkia.

Tämä tapahtui korostamalla perinteis- ten taiteiden ja kansallissankareiden merkitystä ja luomalla yksittäisten kan- sanryhmien identiteettien tilalle gui- nealaista identiteettiä. Maan eri alueil- le perustettiin tanssi- ja soittoryhmiä, jotka kilpailivat keskenään. Kuinka Keita itse innostui tanssista? Ihailin paljon eri rytmien tanssijoita. Olin erittäin utelias ja halu- sin tanssia.

Jo kun olin viisi-kuusivuo- tias, monet ihailivat tanssitaitojani sa- noen: Isänsä kuoleman jälkeen Keita perusti Guineassa useita tans- siryhmiä, jotka osallistuivat ja lukujen taitteessa Länsi-Afrikan maiden välisille tanssi- ja musiikkifes- tivaaleille useissa maissa, esimerkiksi Malissa ja Gambiassa. Festivaaleilla esi- tellään oman maan musiikki- ja tanssi- perinnettä muille ja kerrotaan esimer- kiksi perinteisiä vertauskuvallisia afrik- kalaisia satuja.

Kyseessä on maailmankuulu Guinean kansallinen tanssiryhmä, jo- ka edistää länsiafrikkalaisia soitto- ja tanssiperinteitä ja on esiintynyt ympä- ri maailmaa, esimerkiksi Suomessa vuonna Les Ballets Africain- sin mukana Keita esiin- tyi aina siihen asti, kun- nes hän tapasi Guineassa tanssia opiskelleen suo- malaisen Lilli Ranni- kon.

Vaikka viisumi- en saaminen guinealaisille olikin vai- keaa, kiertueet lopulta järjestyivät vuo- sille ja Luulen, et- tä kulttuurivaihto on saavuttanut huip- pukohtansaâ, Keita toteaa ja nauraa. Keita viihtyy Suomessa demokraatti- sen järjestelmän ja tasa-arvon takia.

Ja se, joka puhuu demo- kratiasta, puhuu elämästä. Elän unel- maani täällä. Suomalaisia afrotanssissa kiehtoo tanssin ilo ja energia. Kiinnostus erilaisiin kulttuureihin ja halu kokeilla jotain erilaista yhdistävät afro- tanssin harrastajia, ja joukossa on Siljamäen havaintojen mukaan paljon korkeakoulutet- tuja ihmisiä.

Kyseessä on fyysinen, kokonaisvaltainen tunne, johon kuuluu liikkeen ja rytmin yhteys. Hoimme tätä lukioaikani kaveripiirissä, se oli meidän leikkimme ja ki- samme. Sanaa piti toistaa aina vain kovem- paa: Nopeiten nauranut hä- visi. Tuttu leikki liittyy myös hokemaan nis- pe nispe nispe. Ajatellaanpa suomen kielen sanastoa. Meillä on penik- selle asiallinen ja suomeen istuva sanansa siitin. Vastaavaa sanaa ei ole naisen ulkoisia sukupuolielimiä kuvaamaan.

Emätin viittaa ulkoiset elimet ja kohdun yhdistävään putkeen, kuten vaginakin. Sanastolliset aukot kertovat yleensä kulttuurista ja ar- vomaailmasta. Esimerkiksi lapsen menettämistä pide- tään niin kamalana, ettei lapsensa menettäneelle ole edes omaa sanaa, vaikka vanhempansa menettäneet ovat orpo- ja ja puolisonsa menettäneet leskiä.

Mutta mikä niissä nai- sen elimissä on niin kamalaa, ettei niille voi olla omaa asi- allista nimeä? Nimettömyys voi toki selittyä sillä, ettei niin ihanaa asi- aa kuin naisen ulkoisia sukupuolielimiä tahdota pila- ta liialla lokeroinnilla ja asiallistamisella. Olisi jo korkea aika se- pittää asiallinen sana viittaa- maan synnyttimiin, joilla teh- dään muutakin kuin synnyte- tään.

Vai onko tosiaan niin, että vielä luvulla korrekti kie- li tuntee naisen sukupuolieli- met ainoastaan lisääntymisen välineinä? Blomberg muotoilee asian niin, että Jyväskylä ei ole kirjallisuuskaupunki, vaan kaupunki, jossa on kirjal- lisuutta.

Kymmenessä vuodessa kaupungista on tul- lut parisenkymmentä kansallisesti merkittävää uutta kirjailijaa. Blombergin mielestä määrään ei ole ensin osattu ja sitten haluttu varautua, esimerkiksi apura- harakenteissa.

Kaupungin taloudellinen panostus tai- teisiin on hänen mukaansa käytännössä olematonta suhteessa urheilukulttuurin tukiin ja näkyvyyteen. Myös ajatus siitä, että jos taide ja kirjal- lisuus on arvokasta, se löytää keinon rahoittaa itse- ään, edustaa tietynlaista spartalaista selviytymisen il- mapiiriä.

Niemi-Pynttäri koko- si vuonna yhteen lukemisesta ja kirjoittamises- ta vakavasti kiinnostuneita opiskelijoita, joiden kans- Suomen Sparta teksti Anniina Nirhamo kuvitus Arimo Kerkelä irma Hirsjärvi on jyväs- kyläläinen kulttuurintutki- ja ja kirjailija.

Hän on kir- joittanut tieto- ja kauno- kirjallisuutta, lukuisia tie- teellisiä artikkeleita ja kä- sikirjoituksia. Hirsjärvi on väitellyt suomalaisesta science fiction fandomis- ta ja toiminut aktiivisesti Jyväskylän science fiction -seurassa sen perustamisesta asti.

Hirsjärven mukaan Jyväskylän kirjalliseen kehyk- seen liittyvät koulutuksen kehitys, sanomalehdistö ja opettajaseminaari. Suomessa opettajilla on ollut tär- keä asema kirjallisuuden eteenpäin viemisessä. Se kommentoi yhteiskuntaa ja toimii sen peilinäâ, Hirsjärvi toteaa. Opettajaseminaari tarjosi siis aikanaan yhteisön, jossa harjoittaa kirjallisuutta ja muuta kulttuuria.

Se- minaarissa opiskelleista koko kansan tietoisuuteen nousi muun muassa kirjallisuuden uranuurtaja Min- na Canth. Viime aikoina kirjallista kulttuuria ovat edistäneet useat Gummeruksen jälkeiset kustantamot, edel- leenkin yliopisto sekä Avoimen yliopiston kirjoitta- jakoulutus, jossa Hirsjärvi on itsekin toiminut opet- tajana. Olennaista on oman kielen ja oman välineen löytäminen.

Tapaamisissa luettiin ja keskusteltiin kirjallisuudesta, ja pyrittiin siihen, et- tä omasta tekemisestä puhumisen kynnys madaltuisi. Keski-Suomen Kirjailijat on ollut matalan kynnyksen yhdistys, ja esi- merkiksi tekijänoikeuskysymysten sijaan se on kes- kittynyt luomaan paikallisia mahdollisuuksia.

Blom- berg kuvaa merkittäväksi tapahtumaksi Kirjailijatalol- la aiemmin järjestettyä Kuulutusjuhlaa, jonne kutsut- tiin runoilijoita huolimatta siitä, olivatko he julkais- seet vai eivät. Näissä tapahtumissa oli esillä paljon uu- sia runouden muotoja. Jyväskylää tituleerataan usein kirjallisuuskaupungiksi. Ja jos on, mistä Jyväskylän kirjallinen vireys johtuu?

Myös Keski-Suomen Kirjailijoissa toimii paljon nuoria yli- opistolaisia. Kirjoittajien tilaisuuksille tar- vitaan kunnon paikka, jossa lukea tekstejä, keskus- tella ja tutustua ihmisiin. Aiemmin Kirjailijatalon ti- laisuudet olivat legendaarisia, ja niihin saapui osallis- tujia myös muista kaupungeista.

Kustantajatkin ha- luavat pitkälle valmiiksi muokattuja tekstejä. Toisaalta voidaan kysyä, kuka on jyväskyläläinen. Nykyaikana paikallisuus on erilais- ta. Hän on keskittynyt tutkimuksissaan verkko- julkaisemiseen ja kirjoitta- misen asemaan verkon ai- kakaudella. Sen näkee esimerkiksi valta- kunnallisissa kirjailija-apurahoissa. Myös Keski-Suo- men taidetoimikunnan jakamien apurahojen perus- teella kirjallisuus on toiseksi suurin taiteenala.

Jyväs- kylässä on siis paljon kirjailijoita. Niemi-Pynttäri oli itse perustamassa kirjoittamisen linjaa yliopiston kirjallisuuden oppiaineen alle vuon- na Jo aiemmin Jyväskylä oli keskeinen kaupun- ki kirjoittamisen yliopisto-opiskelun saralla, sillä kir- joittamisen oppiaine syntyi ensimmäisenä juuri Jy- väskylän avoimeen yliopistoon. Hän on ollut mukana Vakiopaineen, kotoi- sammin Vakkarin, toiminnassa yhdessä vai- monsa Pauliina Siekkisen kanssa vuodesta lähtien.

Kardemumma kahvissa ei ole mikään uusi villitys. Se on sama kardemum- makin vielä. Kardemummakahvi kuvastaa Vakkaria hyvin, kahdellakin tapaa. Perälän mukaan omaleimai- suus tulee luonnostaan. Me ollaan vaan teh- ty niin kuin huvittaaâ, hän kuvailee. Toiseksi, Vakkari luottaa hyväksi ja toimivaksi havaittuun. Karde- mumma on säilynyt samana 17 vuotta, ja niin on moni muukin asia. Tavoitteenaan heillä oli tehdä liiketilaan baari, jossa he itsekin viihtyisivät.

Vakiopaine on sijainnut samalla paikalla yläkaupungilla 23 vuoden ajan. Perustamisestaan saakka se on profiloitunut taiteilijoiden kantapaikaksi. Aina välillä me vähän maalataan ja kunnostetaan. Siksi ne saattavat vaihtaa tyyliä joka toinen vuosi.

Me em- me sellaiseen lähdeâ, hän toteaa. Taiteilijat ovat Perälän mukaan hakeutuneet Vakkariin sen perus- tamisesta saakka. Miksi näin on, siihen hänellä ei ole varmaa vas- tausta. Musiikki on kuulunut Vakkariin aina, ja teatteritila kunnostettiin liikehuoneis- ton alakertaan vuonna Vuosien saatossa tarjonta on monipuolistunut entisestään. Nykyi- sin saman katon alle mahtuu myös runsaasti kuvataidetta ja runo- utta.

Kel- lo oli 11, eikä paikka ollut edes auki. Katsoin ikkunoista sisään ja ajattelin, että tuolla voisin olla duunissa. Paha mieli Like Narsisteista on julkaistu muka-tieto- kirjallista soopaa muttei juuri narsis- tin tajuntaan pureutuvaa kaunokir- jallisuutta. Hän kokee olevan- sa kaikki: Mi- nua ahdistaa ajatus omasta kuolemasta, sillä vasta se on maailman loppu. Kyseessä onkin kertomus paitsi mielestä, myös taiteesta ja viihteestä: Ratkaisu on ansiokas ja kusettaakin kerran lukijaa.

Voimakkaimmaiksi kokemukseksi jää, että todellinen narsismi ja psykopatia ovat harvojen juttu. Jesse ei ole aikamme ku- va vaan herätys: He kaikki kuuluvat suomalaisen sala- tieteen pitkään ja vaiherikkaaseen kaa- noniin. Tämä ja paljon muuta käy ilmi juu- ri ilmestyneestä Valonkantajat â vä- lähdyksiä suomalaisesta salatieteestä -teoksesta, joka on ensimmäinen aihee- seen pureutuva yleiskatsaus.

Aihepiiri on paikoitellen korkealentoista, mutta kaksi- kon elävä kirjoitustyyli saa asiaan perehty- mättömänkin pysymään mukana. Vankka asiantuntemus ja mehevät anekdootit ta- kaavat lukunautinnon.

Tarinat ovat karuja ja henkilöt usein um- pitunnelissa, kuten Tampereelle sijoit- tuvassa, lähes eeppisessä Ryöstöretki -kappaleessa. Antisankarien kohtalot voivat päteä ke- neen tahansa, mutta kappaleiden lopullis- ta tunnelmaa on vaikea olla ajattelematta maaliskuussa syöpään menehtyneen bii- sintekijän kannalta.

Kaiken keskellä kum- mitteleva melankolinen mandoliinin sa- haus valmistelee kuulijaa loppuun. Kirjoittajat osoitta- vat muun muassa Robin-esimerkin avul- la, kuinka ilmiöitä voidaan suunnitella, ra- kentaa ja ohjata erilaisiin tarkoituksiin. Kirja toimiikin mainiona oppaana ilmiön suunnittelijalle. Tie- tokirjaksi Ilmiön kaava on mukavaa ja suju- vaa luettavaa, jota voi suositella lämpimästi niin ilmiöiden tekijälle kuin kokijallekin.

Asialla oleva Viron filhar- moninen kamarikuoro on eräs maailman parhaimpia laulukokoonpanoja, ja jälki on sen mukaista. Heikki Seppäsen johtamat Virolaislaulajat eivät kompastu siihen pateettisuuteen, jo- ka alkaa riivata suomalaisia heidän tarttu- essaan Sibeliukseen. Pehmeät L-äänteet soivat paikoin hassusti, ja muutamissa ruotsinkielisis- sä kappaleissa sanat puuroutuvat todella pahasti. Muilta osin levy on kuoromusiikin äänitys- ja esitystekninen taidonnäyte.

Vaikka luvun alun hittivuosista on jo aikaa, osoittaa yhtye uudella levyllään olevansa taas erinomaisessa vireessä. Vuosi nolla soi reippaan duurivoittoisesti. Egotripin äänimaailmassa ei ole tapah- tunut suuria mullistuksia tauon aikana. Kitarave- toinen poprock on ollut viime vuodet pait- siossa, joten Egotrippi onnistuu kuulos- tamaan raikkaalta jo pelkästään olemal- la oma itsensä.

Vuosi nolla on myös alusta loppuun todella kova levy. Ajat- telin, että jos siihen pari tuntia kuussa käyttäisi, voisi taso noustaâ, hän kertoo. Vakkarin seinillä on esillä taidenäyttely, joka vaihtuu kuukauden välein. Miljöönä Vakkari inspiroi monia. Ehkä kuitenkin tär- keintä luovaa toimintaa on samanhenkisten ihmisten kanssa jutte- leminen.

Vakkari on Vakkari, ja sellai- sena se pysyy. Perälä toteaa, ettei tarvetta suurille uudistuksille ole jatkossakaan. Helatorstai - Ilokivi suljettu Pe Vappu - Ilokivi suljettu iloKiven ruoKalisTa Ylioppilastalon remontin ajaksi Ilokivi siirtyy pääkirjastolle. Muistan kuitenkin, miten Kiu-run Jyrin kanssa katsottiin vuonna Louis C. Se sai minut nauramaan niin paljon, että olin oikeasti peloissani. Nauraminen ei tuntunut enää hy- vältä, mutta en vain voinut lopettaa. Oli uskomatonta, miten joku ih- minen sai minussa aikaan niin vahvan tunteen puhumalla siitä, miten toivoo, että sen vaimo imisi sen munaa enemmän.

Huumori oli minulle jo pienenä loistava pakokeino, muksuna kun oli paljon kiusaamista. Olin pienenä myös aika lyhyt kaveri, nytkin sentti- nen, joten oli hyvä olla aina joku hauska ja fiksu juttu sanottavaksi. Usein kysytään, olenko kokenut rasismia ihonvärini takia. On siinä tietysti ollut paljon mietiskeltävää. Olen elänyt mielenkiintoisen ajan Suomessa, varsinaisen murrosvaiheen. Olen kokenut sen, millaista on olla erilainen.

Niitä asioita haluan jakaa omassa komiikassani, sillä monet ovat kokeneet samantyyppisiä asioita. Haluan puhua heidän puolestaan ja kertoa, miten itselle vaikeat asiat on mahdollista kään- tää voimavaraksi. Jokainen meistä pelkää itselleen erilaisia asioita, se on inhimillis- tä.

Olen kuitenkin täysin eri mieltä siitä, että asiat jotenkin muuttuvat, jos ne vain lakaistaan maton alle ja yritetään piilottaa. Se vain luo niil- le lisää voimaa. Luovia aiheita teen nyt televisiossa. Se on ihana ohjelma, porukka on niin yhteisöllinen. Ensin pelkäsin, et- tä olen ruudussa vain apina, joka puhuu, mutta tähän mennessä olen oppinut varmaan medianomin koulutuksen verran esimerkiksi ohjaa- misesta.

Muun muassa sitä haluaisin myös tulevaisuudessa tehdä. Varsinkin Seisomapaikka on minulle sellai- nen oh my god -paikka, Suomen paras stand up -klubi. Olen esiintynyt siellä kaksi ker- taa, ensimmäisen kerran vuonna Kun aloitin stand upin vuon- na , pitkän matkan suunnitelmani oli, että teen keikkaa vuot- ta ja sitten menen Seisomapaikkaklubille.

Noidenkin taustalla varmaan vain pari sekopäätä. Surullinen juttu jos joku oikeasti niin ajattelee ja asia on mennyt vielä ajatusta pidemmälle. En tiedä sitten sekoittaako joku sisarrakkauden ja miehen ja naisen välisen rakkauden. Eikä oikeastaan edes niitä sisaruksia käy sääliksi vaan enempi vanhempia. Mitäköhän itsekin ajattelisin, jos minun lapseni menisivät tollaiseen touhuun mukaan.

Tulisi varmaan mietittyä, että mitä olen tehnyt väärin kasvatuksessa ja tulisi aikamoiset itsesyytökset.. Vaikka siis en vanhempia koe syylliseksi tälläisissä tapauksissa.

Nuorena tulee tehtyä kaikkea eikä aina ajattele tulevaisuutta ja seuraamuksia. Kuvitellaan, että rakastetaan aina, mutta eihän tollaset jutut kestä kun jompikumpi tulee järkiinsä. Olen samaa mieltä kanssasi, mutta niinhän se on; maailmaan mahtuu paljon sairaita ihmisiä. Kaikki rakkauden muodot pitäis sallia lukuun ottamatta esim. Toiset sisarusparit ovat viisaita ja saavat normaaleja lapsia pistämällä kulissi liiton pystöön, teettävät huijaamalla naisella tai miehellä kanssaan jälkeläisiä ja ottavat eron ja ilmoittavat lastensuojeluun perättömiä juttuja lasten kohtelusta sekä varan vuoksi mielenterveys puolelle ja jos tämäkään ei riitä poliisilekkin tekevät ilmoituksen henkisestä kärsimyksestä yms.

Eli siis tästä viattomasta ulkopuolisesta. Sain äidin vaistoilla lapset kuitenkin turvaan,siis huostaan. Nyt onkin taistelu käynnissä kaikkia vastaan jotka meni tämän psykopaatin vakuutteluihin mukaan.

Homo rakkaus ennen muinoin teki myös Tabu aiheen vuoksi psyykkisesti sairaita uhreja. Minustakin hänen viestinsä kuulosti siltä ettei kenenkään kannata korvaansa lotkauttaa hänen syytöksilleen, tai puolusteluilleen, kenestäkään ihmisestä.

Viesti meni niin yli hilseen ja loppua kohden alkoi tulla niin paljon kirjoitusvirheitäkin ja sekavuutta, että kannattaisi kirjoittajan hankkia jotain ammattiapua hermoillensa.

Kas, persujen tuleva äänestäjä opettelee kir-joit-ta-maan. Meepä kuuntelemaan nightwishia tai muuta natsioopperaa. Ymmärrän näkökulmasi aiheesta, joka varmasti herättää kaikissa meissä kiivaita reaktioita.

Siitä huolimatta, kun punnitaan moraalista oikeutusta jostakin asiasta, ei argumentiksi kelpaa jo olemassa olevat lait ja auktoriteetit. Päinvastoin, juuru tuollaisia auktoriteetteja tulisi vältellä ja miettiä asiaa lähinnä moraalifilosofiselta näkökulmalta.

Entäpä jos laki, johon niin näytät vetoavan, julistaisi sisarsuhteet jopa suotaviksi? Olemassa oleva laki sinänsä ei ole yhtään pätevämpi kuin vedota auktoriteettiin kuten Paaviin.

Kasva poika vielä, ja mieti asiaa toisen kerran sitten. Voisikohan vajaamielisten äänioikeutta rajoittaa, niin päästäisiin aloittajan näkemyksiä heijastavasta äärioikeistolaisesta politiikasta.

Nämä ketjut ei lopu koskaan: Kaikki näillä palstoilla tuomitsijat lienevät joko fyysiseltä tai henkiseltä iältään siellä jossain v paikkeilla. Aivothan kehittyvät täyteen vasta jossain 25 vuotiaana. Nämä ihmiset tuntevat suurta painetta muiden osalta, miten käyttäytyä ja mitä hyväksyä. Ei uskalleta kyseenalaistaa yhteiskunnan sääntöjä. Ne tehdään normien mukaiseksi. Jos poikkeat, olet kääpiö.

Lääkäri osaa tietysti auttaa miten nostat tai lasket pituuttasi. Ellet pysty, olet epänormaali. Tai minun lempivärini on sininen. Kuulin että naapuri pitää punaisesta, eikö olekin ihan sairasta!

Mennään ja hakataan hänet joku yö En ole ikinä harrastanut seksiä siskoni kanssa. Silti ajatus kiehtoo, sillä hän on mielestäni todella seksikäs. Jos hän haluaisi, en epäröisi, mutta toisaalta en ole koskaan uskaltanut edes ehdottaa.

Joskus on kyllä ollut pientä jännitettä ilmassa! Tuomitsen hyvin harvoin muita, paitsi ahdasmielisyyden vuoksi. Minkä helvetin takia täysin ulkopuolisen lapsellisen ihmisen pitäisi saada oikeus hirttää kaikki hänen oman ajatusmaailmansa ulkopuolella elävät ihmiset.

Eikö tuo ole juurikin mitä lieneekin fasismia tai natsismia tai jotain sen nimistä. En nyt muista tarkkaa määritelmää kullekin termille. Kuitenkin nämä ahdasmieliset ihmiset aiheuttavat niin paljon mielipahaa muille ja pahimmillaan jopa fyysistä pahaa! Uskomatonta miten he vielä perustelevat asioiden oikeellisuuden. En edelleenkään osaa jättää niitä omaan arvoonsa. Joskus haluaisi auttaa heitäkin ymmärtämään, missä maailmassa me oikeasti elämme.

Täällä on sitä ihan oikeaakin pahaa!!! Sisar-veli rakkaus ei ole omassa mielessäni pahaa tai sairasta. Pakottaminen on pahaa jopa avioliitossa, mutta siitähän ei tuomita täällä.

Rakastavat sisko ja veli ketään ulkopuolista satuttamatta, vai raiskaava ja pakottava mies avioliitossa? Eläinseksi pitää saada pysymään laillisena jatkossakin! Eläinrääkkäys-pykälä pois laista tätä estämästä. Jos sisarukset ovat täysi-ikäisiä, heidän välinen seksi on täysin OK. Kerro tarkka viiite Kontulan juttuun. Kontulan haukkujat nojautuvat juuri tuollaisiin MV-lehden levittämiin juttuihin, jotka ovat lehden itsensäkin mukaan keksitty omasta päästä.

En ymmärrä, miksi kukaan puhuu tollasta paskaa. Katsos kaikki mikä on netissä, ei ole totta, mutta lapsen aivosi eivät ehkä koskaan tule kehittymään riittävästi, että ymmärtäisit asian. Lähdekritiikki on tosi vaikea asia, jos on kaltaisesi debiili. Kerrotko nyt kaikillle, missä ja milloin Kontula on sanonut noin. Ole hyvä, kerro nyt, kun kerran väitit, että hän olisi sanonut noin.

Olipa ovelaa "Anne Kontula" muuttaa nimestä yksi kirjain, koska toisen nimellä kirjoittaminen on nykyisin lain mukaan rangaistavaa. Asianomistajarikos ja täysin yksiselitteinen asia. Onko hänkin natsi, sitten hänellä on varmasti rahaa. Isona sinäkin pääset sitten kortistoon, eikö ole jännää! Ap tämä on niin helppoa, että huhhuh. Ensinnä, perustele, miksi se on sairasta. Kysehän on, katsos, vain sinun mielipiteestäsi. Toiseksi, vuoden laissa mainitaan avioliitosta, ei seksistä.

Ei sisarusseksi ole laitonta. Itseäni ei moinen kiinnosta, mutta en minä ole mikään sanomaan, mitä muiden pitäisi tehdä. Onneksi sinulla on riittävästi viisautta ohjeistaa ja tuomita muita ihmisiä. Sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken ei tuomita henkilöä, joka on ollut sukupuoliyhteydessä oman vanhempansa tai tämän vanhemman kanssa ollessaan kahdeksaatoista vuotta nuorempi, eikä henkilöä, joka on pakotettu tai lainvastaisesti taivutettu sukupuoliyhteyteen.

Noniin ja sitten väite, että se olisi sairasta. Laki ei kiellä insastiä. Insestit ovat mieleltään täysin hulluja.

Ei kukaan täysipäinen voisi rakastaa omaa verisukulaistaan romanttisesti! Jos sisarveli suhteen kieltää laki saako sit veli ja veli puhastella keskenään? Tämä tapahtui eilen, viime yönä. Olen 28v isosiskoni on 33v siskoni oli siivoamassa ja pesemässä ikkunoita, hänellä oli päällää vain, stringit legginsit, rintsikat toppi.

Ihanat hyvän näköiset rinnat näkyivät topin ilta, siskoni pyysi tuomaan uuden pesu veden, vein sen sille siskoni tarttui mua kädestä kiini pisti sen rintojensa päälle siirti sit alemmaks mahaan. Yhtä äkkiä huomasin kun rupesimme intohimoisesti suutelemaan, riisumaan toisiamme nussin panin kunnolla siskoni. Harrastimme koko viime yön sexsiä panin siskoani eri puolin asennoissa, tuntu ihanalta kattoo kun siskollani oli silmät kiini voihki korvan juuressa, puri korvaa kaulaani sano tuntuu hyvältä anna lisää.

Nukumme vieläkin alasti sängysäni, siskoni mun jalat yhteen kietoitunena, mun kalu siskon pillu melkein kiini toisissaan. Mitä pitäs tehdä, pitäskö kattoo ihailla kun siskoni nukkuu, sit kun herää nussia kunnolla siskoni koko päivä, vai lähenkö hiljaa poi jätän siskoni sängyyn.

On onneks, siskoni pillereitä syö. Vielä ollaan alasti siskoni kanssa samassa sängyssä, siskoni kiini minussa. Mieli tekis kohta ruveta suutelee siskoni, pistää kalu sisään panna kunnolla vielä siskoani, kuunella kun voihkii nauttii. Minulla ja kaksi v nuoremmalla siskollani on muisto kanssa aivan kersa-ajalta kun olimme muutaman yön kahden kotona, vanhempien käydessä reissussa jonne me ei haluttu lähteä mukaan.

Löysimme illalla sitten kun pengoimme paikkoja mihin ei normisti päästy, niin isän pornolehtiä. Katselimme niitä alkuun naureskellen sängyllä ja olimme kuitenkin jo tietoisia mitä kuvissa tapahtuu. Ne kuvat missä oli elimet sisäkkäin teki vaikutuksen minuun ja tietenkin alkoi seisoa tomerasti. Ensin hieman piilotin siskoltani mutta hän arvasi ja sanoi että sulla taitaa jöpöttää ja halusi nähdä sen. Hieman ensin vastustelin ja vaadin saada nähdä siskolta kanssa.

Oltiinhan me koko ajan saunottu yhdessä mutta nyt haluttiin tutkia tarkemmin. Sovittiin että otetaan alasti peiton alla ja yhdessä sitten paljastetaan toisemme. Näin teimme ja katseltiin hetki, sisko ihmetteli paksummaksi muuttunutta kikkeliäni, no pimppi ei siitä suoraan näyttänyt kummemmalta kuin normisti. Sitten päätettiin että koetamme toisiamme ja silloin se alkoi tuntua jännältä.

Siskon käsi oli outo kovalla kikkelilläni ja kun sisko levitti jalkojaan niin vako avautui hieman punaisena ja kun koetin sitä niin se oli jo kuuma ja yllättävänkin kostea ja kun sormeilin niin siskoni jo silloin ynähteli heti. No katsottiin vielä kuvia ja sitten saatiin päähämme että koetetaanko josko minä voisin upottaa kikkelin siskoni sisään ja jännitys kasvoi.

Menimme lähetyssaarnaaja-asentoon ja siitä sitten tähtäsin vaon keskellä olevaan reikään ja varovasti työntämään, ja sinne se alkoi mennä. Ensin oli kireä kohta ja sitten terska lupsahti siitä ja sisko hihkaisi, olin hetken paikoillani ja sitten aloin mennä sisään. Sisko sanoi koko ajan että tuu vaan, ja oli ihan kiihtyneen oloinen. Viimein olin kokonaan ja aloin hitaasti liikkua.

Eihän sitä kauan kestänyt kun tunsin ekan orgasmini tulevan ja puristin siskoani ja hänkin tärisi. Sisko sanoi kun vetäydyin pois että tuntui kuumalta nii kerroin että varmaankin tuli ne siemen nesteet. Ja niitä alkoikin valua siskosta melkein heti kun olin ottanut kikkelini pois. Sitten hieman huokailimme, ja siivosimme paikkoja.

Sovimme pitävämme salaisuuden ja totesimme että aika jännitävä ja hyvältäkin tuntui. Eikä ole tunnettu syyllisyyttä koskaan. Sain riisua ottaa rintsikat vateet pois. Olla ja ollaan nyt koko loppu ilta samassa sängyssä alasti, sikoni mun päällä, pillu mun kalua vasten rinnat mua vasten.

Ihana siskon vieressä näin alasti olla: Siskosi taitaa sit välttää suasta, varmaan nyt tyytyväinen kun saanu kunnolla munaa: Persut ovat jalostaneet sukua jo kauan ja siskon paneminen käy heleposti, kun ei kysele turhia lupia. Jos kerran ehkäsy kunnossa, nauttivat toisistaan haluavat toisiaan nii saavat ne rakastella. Sain ottaa riisua siltä vaateet, sikoni riisui minulta: Tuntu ihnalta maistella jotain hyvää kattoo kun sisko nauttii: Aika rasittava huono tilanne, siskoni yöllä näköään kömpiny tullu viereeni, ollaan nyt kummatkin alasti vierekkäin sängyssä, siskoni käsi mun kalussa, välillä runkaa, toivottavasti ei nyt paljoo että tapahtus jotain nussisin kunnolla siskoni panisin: Nyt kesäinem lämmin päivä, oon siskoni nähny stringeissä, shortseissa, rintsikoissa, topissa, nam oon nauttinu.

Siskoni pakotti ja sano eilen että mun pitää, sen stringit, shortsit, rintsikat, toppi laittaa päälle, lainnaan niitä. Oli ihana viikonloppu siskon ja serkku tytön kanssa kolmistaan. Sisko ja serkkuni olivat koko ajan bikinit päällä vähäissä vaateissa ja itse olin pakottivat olee alasti. Tehtiin kaikkea kivaa kolmistaan, otettiin aurinkoa ulkona, välillä piti hieroa nuolla siskon ja serkun varpaita kun pakottivat, sormitin molempien pilluja nuolin maistelin.

Panin molempia vuoron perään. Laskin ja sain laskettua siskolleni ja serkulleni siemenet sisään. Tänä lähtö aamuna heräsin siihen kun siskoni imi unissaan mun kaulaa ja serkkuni oli yöllä päälle hypänny, mun kalu oli serkun sisälläni.

En unoha tätä ikinään. Käyttää toisen henkilön kokemattomutta tiai nuorta ikää hyväkseen. Tapahtuuhan avioparien kesken raiskauksiakin. Silti avioliitot on sallittuja. Hyväksikäyttö on onneksi vähemmistönä kun puhutaan sukurutsauksesta. Suurin osa sukurutsauksesta on ihan tavallista kokeilua vaan. Väärin on mut kuka näitä onnistuis valvoo Kyllä oon kääntänyt, viimeks eilen pantiin ilman kortsua paljaalla, nussin siskoni kunnolla takaa päin ja edestä.

Laskin siemenet siskoni pilluun: Nautimme toisistamme ja haluamme olla kahestaan alasti sängyssä harrastaa kunnon kiihkeää sexsiä. Toi kyllä tuntuu hyvältä kun laukeet siskon sisään, saadaan. Siskoni voihkii kunnolla, puree kaulasta ja vaatii että pidän kalun sisällä ja ollaan sen jälkeen kunnolla lähekkäin pidän kalun sisällä pitkään. Mun mielest on kyl vitun sairasta tommone.

Sorruttiin siskoni kanssa sängyyn jäätiin kiini.

. 4. kesäkuu Yksi yleishomo puuttuu!! oletko sinä kiimapyllyinen uros?! Ota heti yhteys Seuraan sua minne vain meet. Parhaiten nussi Veli Velillä on paljas peli!! Kumpi on . Hannu antaa nesteen valua, Iines kaipaa lisää kalua. Parhaiten nussi Veli, Velillä on paljas peli!! Hyvää jussia! Jos et halua NESTEEN VALUA MUT IINES KAIPAA LISÄÄ KALUA! Pieni paneva piru on päässyt karkaamaan kakolan nynfo-osastolta ja seuraa tätä viestiä mälli Masokisti luonteinen vatupassi homo sujauttaa sukkelan sauvansa sinun söpöön pikku Anneliisi. huhtikuu Mutta se mitä näistä suhteista mahdollisesti seuraa mm. psyykkiset ongelmat, ei ole tosta . Homo rakkaus ennen muinoin teki myös Tabu aiheen vuoksi . Mieli tekis kohta ruveta suutelee siskoni, pistää kalu sisään panna.

GAY KARVAISIA KALUJA WEB SEKSIÄ

Thaihieronta joensuu wilma kainuu gay

kesäkuu Ilmaista raiskaus videot luomu kalu sisään laukeaminen housuun pissaa Tositarinat anaali kuva nuori mies runkkaa veliä ja nainen madturboi . mummot klaukkalasta perse naturisti kuvat 50 vuotta homo pornoa chat ilman Erotiikka kuopio massage anal · Salaista seksi seuraa ilmaiset panokuvat. porno kuvia M - M - seksi virossa Kirpe pakkanen tuntui kurkussani, kun k velin ripe vauhtia ty rehevät naiset lihavat naiset, lieksa tissit gom tissit äiti otti suihin homo. Kiihottava tarina seuraa naisista, Hevosen jättimäinen siitin, oli kesäloman Hiki kirposi otsalleni ajatellessani, että se koko valtaisa kalu tunkeutuisi. tammikuu "halunsa kasvaa, kalunsa rasvaa" ja ""yhä tärkein artikkeli, tuhti alarekisteri") riittää. Toukon kertomuksen rinnalla seurataan Mika Kujalan esittämän Palin taitaa itsekin uskoa väitteeseensä, että mies ei ole homo jos menee naimisiin:) Mielestäni Toukon pitkäaikaisella miesystävällä Velillä (Jukka. Laihdutusjuoma homoseksuaaliseen pk seuraa

: Homo seuraa velilta homo kalua

Homo seuraa velilta homo kalua Tänä vuonna oman eri- koisuutensa tunnelmaan toivat ennakkoon kuvatut video- juonnot. Aika rasittava huono tilanne, siskoni yöllä näköään kömpiny tullu viereeni, ollaan nyt kummatkin alasti vierekkäin sängyssä, siskoni käsi mun kalussa, välillä runkaa, toivottavasti ei nyt paljoo että tapahtus jotain nussisin kunnolla siskoni panisin: Tiedän yhden tapauksen, missä lääkitys lopetettiin liian myöhään ja miehellä onkin sitten oikeasti iso kikkerli. Ei uskalleta kyseenalaistaa yhteiskunnan sääntöjä. Hymistelyn jälkeen aivan päinvastai- sella tunnelmalla ladattu keikka veti porukan sekaisin. Korkea-asteen koulutusta katsottaessa Suomi sijoittui pari vuotta sitten kansainväli- sissä vertailuissa koko väestön osalta OECD- maiden vertailussa kymmenennelle sijal- le, mutta putosi nuorten aikuisten ryhmässä vertailumaiden keskikastiin.
Thai hieronta malminkartano gay paras peppu naiset Lähetä mulle viesti tai video on huomenna kymppiuutisten loppukevennyksenä! Vaikka polkupyoraa polkee kunka paljon tahansa se ei tule raskaaksi kuin ylamaessa! Eli vika on miehessä jos ei pääse selkään, koska tussua on maailmassa km. Kaikkiin kehityshäiriöihin tulisi kiinnittää huomiota. Enpä mä usko että 4-vuotiaalla pojallas kauheasti tuo peniksensä koko vielä vaikuttaa mitenkään itsetuntoon, hyvä jos vielä edes tietää tuon alapäässä sijaitsevan vehkeen tarkotusta?
VANTAA GAY GYM CLUB RAKASTELU KUVIA 77
Ilmaiset homoseksuaaliseen porno sivut cam Thai hieronta nurmijärvi strip clubs in helsinki homoseksuaaliseen